Eğitim İçeriği:
* Giriş, Temel Kavramlar,Terimler ve Tanımlar
* PUKO Döngüsü Temelli Sürekli İyileştirme
* Risk Tabanlı Düşünce
* Standard Şartları
- Kuruluşun Bağlamı
- Liderlik
- Planlama
- Destek
- Operasyon
- Performans Değerlendirme
- İyileştirme
* Yiyecek İçecek Sektörüne yönelik İş Sağlığı Güvenliği Mevzuatı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun olan öğrencilerin iş sağlığı ve güvenliğine yönelik temel kavramlar , sektöre yönelik mevzuat ve uluslarası standardlar hakkında bilgilendirmek ve sertifikalandırmaktır.
Bilgi için:
sem@altinbas.edu.tr
Programa kayıt olmak için ücretin ödenmiş olması gerekmektedir. Ödeme işlemi yaptıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış olacaktır. Faturalar katılımcıların belirttikleri e-mail adreslerine gönderilecektir.
Katılımcının ödemeyi gerçekleştirmesi ve eğitime kaydını yapması sonrasında muhtelif nedenlerle kaydını iptal ettirmek istemesi durumunda ilk 7 gün içerisinde eğitim ücretinin tamamı iade edilecektir. Eğitimde 3 iş günü kala eğitim ücretinin %50'si kesilerek ücret iadesi yapılacaktır. Daha sonra yapılacak kayıt iptallerinde ücret iadesi yapılmayacaktır. Katılımcı bu şartı peşinen kabul ettiğini gayrikabili rücu beyan ve taahhüt eder.
YBS319 Bilgi Sistemleri Güvenliği’nin 29.12.2020 tarihindeki dersi, yarın akşam (30.12.2020 Çarşamba) saat 16:00’da yapılacaktır.
YBS319 Bilgi Sistemleri Güvenliği’nin 29.12.2020 tarihindeki dersi, yarın akşam (30.12.2020 Çarşamba) saat 16:00’da yapılacaktır.
Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar’ın çalışması Q1 kapsamında uluslararası Foods dergisinde yayınlanmıştır.
Almanya Potsdam Üniversitesi Beslenme Bilimleri Enstitüsüyle ortaklaşa yürütülen ve Alexander von Humboldt Vakfı tarafından desteklenen ‘Ekmeklik Buğdaylarda Alerjen Proteinlerin Araştırılması ve Sağlıklı Ekmek Üretimi ‘ konulu proje devam etmekte olup araştırmanın ilk bölümü yayınlanmış olup ekte sunulmuştur.
Çalışmaya aşağıdaki linkten erişilebilir:
DERSİNKODU | DERSİN ADI | ÖĞRETİM ÜYESİ | Gün | Başlangıç Saati | METIN SAAT | Bitiş Saati | Öğrenci Sayısı | FAKÜLTE |
GAS104 | Mutfak Kimyası | ÖZGE SEÇMELER | Perşembe | 13:40 | 13:40 | 16:30 | 19 | UBF |
GAS106 | Mutfak Matematiği ve Temel İstatistiksel Analiz | ÖZGE SEÇMELER | Çarşamba | 10:40 | 10:40 | 12:30 | 16 | UBF |
GAS106 | Mutfak Matematiği ve Temel İstatistiksel Analiz | ÖZGE SEÇMELER | Çarşamba | 13:40 | 13:40 | 15:30 | 16 | UBF |
GAS208 | Pazarlamanın Temel İlkeleri ve Hizmet Pazarlaması | MURAD CANBULUT | Perşembe | 9:40 | 09:40 | 12:30 | 17 | UBF |
GAS220 | Gastronomi Tarihi ve Akımlar | İNANÇ ATILGAN | Pazartesi | 11:40 | 11:40 | 14:30 | 9 | UBF |
GAS302 | Türk Mutfağı II | MERVE İŞERİ | Pazartesi | 8:40 | 08:40 | 12:30 | 5 | UBF |
IKT180 | İktisadın Temel İlkeleri | Emre Alkin | Pazartesi | 14:40 | 14:40 | 17:30 | 45 | UBF |
ISL353 | Tüketici Davranışının Temelleri | MURAD CANBULUT | Çarşamba | 13:40 | 13:40 | 16:30 | 10 | UBF |
SAY104 | Yönetim ve Organizasyon | MÜMİN ERTÜRK | Salı | 8:40 | 08:40 | 11:30 | 9 | UBF |
SAY108 | Sağlık Bilgi Sistemleri | ÖZGÜL ÖZKOÇ | Pazartesi | 11:40 | 11:40 | 14:30 | 12 | UBF |
SAY208 | Finansal Yönetim | HAYRİ KOZANOĞLU | Salı | 12:40 | 12:40 | 15:30 | 6 | UBF |
SAY214 | Stratejik Yönetim | MUZAFFER AYDEMİR | Perşembe | 13:40 | 13:40 | 16:30 | 9 | UBF |
SAY216 | İnsan Kaynakları Yönetimi | MUZAFFER AYDEMİR | Çarşamba | 9:40 | 09:40 | 12:30 | 11 | UBF |
SAY312 | Sağlık Turizmi | ÖZGÜL ÖZKOÇ | Perşembe | 13:40 | 13:40 | 15:30 | 5 | UBF |
SAY314 | Halk Sağlığı | ÖZGÜL ÖZKOÇ | Cuma | 14:40 | 14:40 | 16:30 | 5 | UBF |
SAY316 | Örgütsel Davranış | MUZAFFER AYDEMİR | Cuma | 8:40 | 08:40 | 10:30 | 7 | UBF |
SHM106 | Türkiye'nin Toplumsal Yapısı | BERNA EKAL ŞİMŞEK | Pazartesi | 9:40 | 09:40 | 13:30 | 1 | UBF |
YBS104 | Sosyal Bilimler için Matematik II | EMİR KAAN CENGİZ | Salı | 13:40 | 13:40 | 16:30 | 30 | UBF |
YBS108 | Script Temelli Programlara Giriş: R ve Python | Abdülkadir Yüzen | Cuma | 14:40 | 14:40 | 17:30 | 29 | UBF |
YBS112 | Veri Tabanı Uygulamaları | Kerime Dilşad Çiçek | Pazartesi | 11:40 | 11:40 | 14:30 | 25 | UBF |
YBS204 | Stok Yönetimi | LEVENT ATAÜNAL | Salı | 13:40 | 13:40 | 16:30 | 8 | UBF |
YBS206 | İstatistiksel Öğrenme | YASİN KÜTÜK | Pazartesi | 15:40 | 15:40 | 18:30 | 5 | UBF |
YBS208 | Yönetim Muhasebesi | ÜMMMÜGÜLSÜM ZOR | Cuma | 14:40 | 14:40 | 17:30 | 14 | UBF |
YBS210 | Sunucu Taraflı Programlama | Abdülkadir Yüzen | Çarşamba | 8:40 | 8:40 | 12:30 | 11 | UBF |
YBS304 | Veri Bilimine Giriş | YASİN KÜTÜK | Pazartesi | 11:40 | 11:40 | 14:30 | 3 | UBF |
YBS306 | Programlama II | Sara Behjayjemal | Pazartesi | 14:40 | 14:40 | 17:30 | 2 | UBF |
2019/04 Nolu Fakülte Kurulu Kararı EK 19.
ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ
GASTRONOMİ BÖLÜMÜ YANDAL MÜFREDATI
Kodu |
Adı |
Z/S |
T |
P |
Yarıyıl |
AKTS |
GAS 101 |
Gıda Güvenliği ve Sanitasyon |
Z |
3 |
0 |
1. YY |
7 |
GAS 103 |
Gastronomiye Giriş |
Z |
1 |
4 |
1. YY |
7 |
GAS 110 |
Unlu Mamullere Giriş |
Z |
1 |
3 |
3. YY |
6 |
GAS 209 |
Yiyecek İçecek Hizmetleri |
Z |
3 |
0 |
3. YY |
6 |
GAS 211 |
Gıdalar ve Özellikleri |
Z |
2 |
0 |
3. YY |
5 |
GAS 220 |
Gastronomi Tarihi ve Akımlar |
Z |
3 |
0 |
4. YY |
6 |
TOPLAM AKTS |
37 |
Alınması Gereken Dersler
2019/04 Nolu Fakülte Kurulu Kararı EK 20.
|
SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ YANDAL MÜFREDATI
Alınması Gereken Dersler
Kodu |
Adı |
Z/S |
T |
P |
Yarıyıl |
AKTS |
|
SAY 103 |
Tıbbi Terminoloji |
Z |
3 |
0 |
1.YY |
7 |
|
SAY 205 |
Sağlık Kurumları Yönetimi |
Z |
3 |
0 |
3. YY |
7 |
|
HUK 487 |
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku |
Z |
3 |
0 |
7. YY |
3 |
|
HUK 309 |
Sağlık Hukuku |
Z |
3 |
0 |
3. YY |
4 |
|
SAY 408 |
Sağlık Kurumlarında Kalite ve Akreditasyon |
Z |
3 |
0 |
7. YY |
7 |
|
SAY 311 |
Hasta Hakları ve Mesleki Etik |
Z |
3 |
0 |
5. YY |
6 |
|
TOPLAM AKTS |
34 |
2019/04 Nolu Fakülte Kurulu Kararı EK 21.
ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ
YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ YANDAL MÜFREDATI
Alınması Gereken Dersler
KODU |
ADI |
TÜRÜ |
T |
P |
YIL/DÖNEM |
AKTS |
YBS 109 |
Betimsel İstatistik |
Zorunlu |
2 |
2 |
1/1 |
7 |
YBS 112 |
Veri Tabanı Uygulamaları |
Zorunlu |
2 |
1 |
1/2 |
5 |
YBS 213 |
Çıkarımsal İstatistik |
Zorunlu |
2 |
2 |
2/1 |
7 |
YBS 201 |
Üretim Yönetimi |
Zorunlu |
2 |
1 |
2/1 |
5 |
YBS 204 |
Stok Yönetimi |
Zorunlu |
2 |
1 |
2/2 |
4 |
YBS 315 |
Sistem Analizi ve Proje Yönetimi |
Zorunlu |
2 |
1 |
3/1 |
5 |
TOPLAM AKTS |
33 |
Değerli Öğrencilerimiz,
KULT101 Kültür ve Toplum dersi UZEM tarafından koordine edilen ve sizden izlemeniz istenen videolardan oluşmaktadır. Videoları teknik sorun yüzünden izleyemeyen olduğu takdirde uzem@altinbas.edu.tr adresinden yardım alabilir.
İzleyip izlemediğiniz kayıt altına alınmaktadır. Dönem sonunda danışmanınız tarafından kontrol edilecektir. Dersten geçme/kalma bu kayıtlar doğrultusunda hesaplanmakta ve minimum izlenmesi gereken video sayısı UZEM tarafından belirlenmektedir.
Tüm videoları izlemeniz tavsiye edilir.
Ayrıntılı bilgi için http://uzem.altinbas.edu.tr/ adresinden “öğrenci” sekmesinde bulunan kılavuzları inceleyiniz.
“Fakültelere burssuz ve kısmi burslu yerleşen öğrencilerden İngilizce Hazırlık okumak isteyenlerin İngilizce Hazırlık Programına bursları oranına ücret ödeyerek, % 50 ve üzerinde burslu olarak yerleşen öğrencilerin ise yıllık burssuz öğrenim ücretinin % 50’sini ödeyerek kayıt edilmelerine karar verilmiştir. Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden İngilizce Hazırlık okumak isteyenlerin İngilizce Hazırlık Programına yıllık burssuz öğrenim ücretini ödeyerek kayıt edilmelerine karar verilmiştir."